DDD-filer - Hvad er det? 

Download dine data

DDD filer indeholder køre og hviletidsdata, som du som virksomhedsejer har pligt til at downloade og opbevare, hvis du ejer en lastbil eller varebiler som har monteret fartskriver.
Bliver man af Færdselsstyrelsen indkaldt til at levere data, er det netop disse filer som de er interesserede i. Af samme grund er det vigtigt at man har det rette udstyr til at downloade dem. 

Tryk HER få en finde det rigtige downloadudstyr til din virksomhed

Læsning af DDD filer

DDD-filer kan som udgangspunkt ikke åbnes, og kræver et såkaldt analyseprogram, hvis man skal have et overblik over køre- og hviletiden i firmaet. De fleste programmer ligger i dag online, så man er sikker på at være ajour med de gældende regler. Hos BG Service Center forhandler vi programmet IDHA-Online, som kan hjælpe dig til at forstå dine data.

Du kan udfra filnavnet se hvor den kommer fra, da den indeholder dato for download, nummerplade og stelnummer. Er filen fra et chaufførkort kan chaufførens navn ses.

Billede

Defekte filer

Det sker jævnligt at en DDD-fil er ødelagt eller har en såkaldt signatur-fejl. Uden et analyseprogram, vil man i mange tilfælde ikke opdage sådan en fejl, og det kan koste rigtig mange penge, da filen er ubrugelig.
Bliver man informeret om at der er en signaturfejl, skal man straks tage fat i sit værksted, da fejlen med stor sansynlighed kræver en ny takograf.
Har du automatisk download, og fejlen er kommet en enkelt gang, kan det dog sagtens være et enkeltstående tilfælde, hvis det er selve filoverførslen der er fejlet, og ikke selve filen der har et problem. Kommer problemet gentagenede gange, skal du med det samme få løst det.